13 actiefolders in 4 varianten per jaar

Met slimme tools houden we het proces eenvoudig
Lekkerland, de specialist voor on-the-go consumptie, brengt al jaren regelmatig een product gebaseerde actiefolder uit. Samen optimaliseerden we het proces en richtten we slimme tools in. Het resultaat? Naast steengoede actiefolders, een aanzienlijke tijd– en dus kostenbesparing.

 

We combineerden voor Lekkerland een online opmaak-tool met een gestructureerde productdatabase en een overzichtelijke beeldbank (DAM: Digital Asset Management). Hieronder lees je meer over onze aanpak en zie je een voorbeeld van een Lekkerland-actiefolder.

Sterk gestart, fraai afgerond

Een goed begin is het halve werk. Dus Jaap heeft de opstart en implementatie op zich genomen. In goed overleg met de betrokken teams van Lekkerland maakte hij een inventarisatie van wensen en eisen. Die vormde de basis van een plan van aanpak om tot een oplossing op maat te komen.

 

Merkmanagers werkt onafhankelijk van specifieke software. We kennen de markt en de beschikbare tools en we zorgen voor de optimale combinatie om het doel te bereiken. Zo ook voor Lekkerland.

 

Nu het proces is ingericht, verzorgen Kim en Jessica de opmaak. Elke actiefolder gaat door hun creatieve handen. Daarover lees je hieronder meer.

Telkens een fris design

Het team van Lekkerland bepaalt welke producten er in welke folder komen. Zij maken snel en eenvoudig een indeling in Excel, die ze importeren in het platform. De folders worden geautomatiseerd samengesteld in templates en daar gaan Kim en Jessica vervolgens creatief mee aan de slag.

 

Lekkerland concentreert zich op de inhoud en onze studio hoeft minder tijd te besteden aan correctierondes. De eerste versie van creatie gaat naar de marketingmedewerkers van Lekkerland en de tweede versie gaat naar de afdeling Category Management. Goedkeuren. Drukken. Verspreiden. Klaar!

Snel online samenwerken

De beeldbank en productdatabase van Lekkerland bestaan uit zo’n 16.000 actieve artikelen. Door de koppeling tussen Excel, InDesign-templates, de beeldbank en de productdatabase verloopt het samenstellen van de folders snel en foutvrij.

 

De volledige proofing van de folders gebeurt in onze online proofing tool. Alle betrokkenen werken samen in hetzelfde bestand en kunnen op elkaars opmerkingen of vragen reageren. Wie het erg druk heeft, krijgt tijdig een reminder. Na goedkeuring verzorgen wij tevens de productie en verzending.

 

Voor zowel Lekkerland als voor ons is deze werkwijze enorm efficiënt. Dubbel werk is simpelweg geëlimineerd. Door het geoptimaliseerde proces hebben we de doorlooptijd van deze producties aanzienlijk teruggebracht.

Bekijk ook een paar andere cases

Hutten

Nieuwsgierig geworden?

 

Darling

Nieuwsgierig geworden?

 

Omron

Nieuwsgierig geworden?

 

Teijin

Nieuwsgierig geworden?

 

Bekijk wat ons trots maakt

 

Kennismaken?

Is jouw marketing en sales team (over)belast met operationele taken, maar wil je juist meer focus op de inhoud? Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe je de meeste waarde uit je merk en team haalt.

Jaap Bakx

Directie, bedrijfsmanagement en sales

Bel direct
+31 (0)88 11 61 704

Stuur een e-mail
jaap@merkmanagers.nl